Menu

Exam Online Pegawai Tadbir Diplomatik 3 November 2017

Salam sejahtera.

Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) adalah kerja yang menjadi impian sekalian ramai manusia kat Malaysia ni. Kira yang paling glamour bila dapat kerja kerajaan.

Ramai yang berjaya dipanggil untuk exam online tapi exam online yang tu memang la susah dan menyebabkan ramai kantoi di peringkat permulaan. Tu la risiko dihadapi untuk dapat kerja yang paling popular dan masyuk ni.

Jadi sempena exam online yang bakal diadakan untuk kesekian kalinya pada 3 November ni, aku ada nak share satu rujukan khas untuk mereka yang terpilih untuk exam kali ni. Dah dapat peluang dipanggil exam online ni kena la guna sebaik mungkin kan?



Meh sini aku bagitau kenapa perlu ada rujukan ni,

1. Format yang ada dalam rujukan ni adalah rujukan yang terkini untuk tahun 2017. Yang tahun lepas tak boleh guna dah.

2. Nota ringkas padat dan tepat untuk rujukan korang. Jimat masa dah tak perlu nak refer banyak buku. Tak sempat dah ni.

3. Contoh soalan yang biasa ditanya sebelum ni.

4. Soalan seksyen A ada banyak skop jadi korang akan lebih jelas apa yang soalan nak korang jawab.

5. Soalan seksyen B pulak ada contoh soalan dan ada pulak cara penyelesaian. Kan untung tu. Tak lah korang semua terkapai kapai tak tau jawab.

Apa lagi tunggu? Ada 3 hari sebelum exam berlangsung dan cuma dua hari lagi untuk korang dapatkan rujukan ni.

Kurang yakin? Nak tengok sample dulu. Takpe. Klik sini

Berminat ? Cepat klik sini



No comments:

Post a Comment

Author

authorHello, my name is Jack Sparrow. I'm a 50 year old self-employed Pirate from the Caribbean.
Learn More →



Labels