Menu
Recent Post

Aaaaaa...ana jadi saudagar ikan bilis pulakkk.

Mana nak dapatkan ikan bilis mata biru saiz besar siap kopek lagi. Aku ada port baik punyaaa.

1kg = RM79 je tak masuk kurier.

Klik sini laju² sekarangggg!



0

Exam online Pembantu Tadbir N19 (Perkeranian / Operasi)  bagi negeri Sarawak akan diadakan pada 7 Ogos 2020. Mesti ramai yang tengah cari rujukan untuk menjawab soalan peperiksaan online tu nanti kan?

Kali ni nak sembang sikit pasal format exam online ni. Akan ada dua seksyen iaitu Seksyen A dan B. Seksyen A ni dia lebih kepada kemahiran logik, kemahiran mengintepretasi data dan konsep matematik.

Untuk kemahiran logik ni calon dikehendaki memilih jawapan yang paling tepat atau mengenal pasti jawapan yang salah. 

Kemahiran menginterpretasi data ni biasa lah korang akan diberikan graf dan maklumat yang berkaitan nanti jawab je sooalan yang dikehendaki. Alaa kira macam soalan Matematik SPM dulu..macam tu la lebih kurang.

Konsep Matematik. Nama pun matematik mesti ada soalan yang berbentuk masalah dan kita kemudian kita selesaikan menggunakan konsep matematik yang betul lah. Bukan ikut sesuka hati je ye.

Okay. Kita beralih kepada seksyen B. Yang ni paling menakutkan ramai calon iaitu kefahaman Bahasa Inggeris. Inilah kelainan untuk tahun 2020. Dalam seksyen ni ada petikan Bahasa Inggeris dan akan diberi pilhan jawapan.  Ada 10 soalan berkaitan kefahaman dan 20 soalan grammar. Yang ni bahaya kalau cakap English sesedap lidah. 

Untuk mengelakkan korang terkapai kapai dalam kegelapan dan supaya korang dapat jawab dengan cemerlang aku sarankan untuk korang beli rujukan untuk exam ni dari Tim Infokerjaya. Ini ebook tau. So lepas bayar je terus dapat. Lepas tu boleh korang study untuk exam ni secepat mungkin.

Aku doakan semoga cemerlang semuanya. Berminat nak dapatkan rujukan ni boleh klik gambar kat bawah tu.




Boleh jugak kalau klik SINI

0

Dalam musim PKP ni, ramai orang mula cari jalan macam mana nak buat duit tambahan untuk menampung kehidupan. Ramai jugak yang nak buat duit online tapi tak tau macam mana nak mula.

Biar aku cerita...

Affiliate Infokerjaya. Dalam banyak program affiliate yang aku join, affiliate infokerjaya ni yang aku rasa paling senang dan paling ramai orang buat duit. Infokerjaya ni ditubuhkan untuk membantu para graduan lepasan universiti dalam mencari rujukan dalam menghadapi alam pekerjaan. 

Panduan temuduga jawatan kerajaan  selalunya yang paling ramai orang cari. Bila ada kekosongan jawatan ramai calon akan dipanggil. Kan nanti ada exam online. Maka akan ramai la calon ni akan cari panduan tersebut. Setiap tahun hampir tiap bulan ada temuduga kerajaan. Mesti diorang ni terkapai kapai takde rujukan.

Maka di sini lah peranan Infokerjaya iaitu memberikan panduan untuk calon ni untuk menghadapi exam online jawatan tersebut. Ini bukan soalan bocor tau. Tapi panduan untuk calon. Macam kita beli buku rujukan time sekolah dulu.

Nak bagi senang faham aku buat list.

1. Daftar jadi affiliate.
2. Promote produk guna link yang diberikan.
3. Dapat komisen.

Nampak macam senang kan? Tapi yang penting kena la tahu step yang betul. Jangan main letak link sana sini. Kena block pulak nanti.

Jangan risau, team affiliate Infokerjaya ada bagi panduan untuk korang ikut sampai jadi. 

Tak tau macam mana nak mula?

klik sini
0